Jdi na obsah Jdi na menu
 


Absolventský koncert bicí a elektrická kytyra

V úterý 6.června 2017 se konal společný absolventský koncert oddělení bicích nástrojů a kytarové třídy.

Koncert zahájil Vojtěch Rohrer,  který svou technicky přesnou hrou na bicí soupravu příjemně zahájil celý koncert.  Následovala řízná hra na elektrickou kytaru, kterou Filip Buršík při závěrečné skladbě „We will rock you“ roztleskal celý sál. Jako třetí absolvent vystoupil Oliver Švec, který za svůj přesný „timing“ (rytmická preciznost) sklidil hlasitý potlesk. Na závěr celého koncertu vystoupil jazzový kvintet ZUŠ Pohořelice (vítěz letošního krajského kola jazzových souborů v Mikulově), který svým příjemně laděným soundem a pohodovou muzikou udělal závěrečnou tečku za celým vystoupením.

Celý koncert byl poněkud netradiční, jednak výběrem moderního, neklasického repertoáru, který je typický pro bicí soupravu a elektrickou kytaru, dále díky světelným efektům, které doprovázely celý koncert a také svojí vyšší hlasitostí, která k tomuto typu hudby neodmyslitelně patří.

Celkový dojem byl umocněn i prostředím klubového sálu „Le cafe“ Pohořelice, jejímž majitelům chceme tímto způsobem ještě jednou poděkovat za možnost uspořádání koncertu v těchto prostorách.

Našim absolventům přejeme mnoho dalších úspěchů nejen v profesním životě, ale i v životě osobním.

Rostislav Komosný ml.