Jdi na obsah Jdi na menu
 


Gaudium 2017

Koncert pro klienty Gaudia v Brně - stacionáři pro osoby se zdravotním postižením - nás vždy velmi těší. V tomto roce jsme se tam vydali již popáté a jako vždy jsme si odnesli krásné zážitky.

article preview

Jako každý rok, i letos jsme pondělí 11. 12. dopoledne strávili koncertováním pro klienty Gaudia v Brně (Domov pro osoby se zdravotním postižením). I když je prosinec většinou bohatý na akce, které jsou časově i fyzicky náročné, na tuto se v předvánočním shonu těší děti i učitelé. Někteří žáci se dokonce hlásí sami už předem.

Den jsme začali ráno na nádraží v Brně a poté jsme se společně přesunuli na místo. Tradicí se stalo vybíhání schodů na čas a jejich počítání, protože Gaudium sídlí na ulici Schodová.

Po krátkém občerstvení a nutném rozezpívání začal samotný koncert. V plně obsazené jídelně stacionáře nás nadšeně přivítalo okolo 30 posluchačů. Zazněly známé i méně známé koledy v podání zpěvaček, klavíristů, klarinetistů, saxofonistky a trumpetisty naší ZUŠ. Každý účinkující byl odměněn bouřlivým potleskem a jásáním, a to někdy dokonce už i před skončením čísla. Často se posluchači připojili i vlastním zpěvem.

Na závěr jsme společně zazpívali koledu Narodil se Kristus Pán a předali si dárečky. Krom toho vyrábí v Gaudiu i krásné keramické předměty, které je možné zakoupit.

Po skončení koncertu jsme se vydali přes brněnské vánoční trhy na zasloužený oběd a poté už zpět domů.

Mohu mluvit určitě i za žáky a říct, že jsme opravdu rádi, že můžeme přispět k radosti a k vytvoření vánoční atmosféry pro obyvatele Gaudia a děkujeme za vzájemnou každoroční spolupráci. Nutné je na tomto místě poděkovat nejen učitelům, ale i rodičům, kteří byli celou dobu s námi, pomáhali s organizací nebo focením a přispívali k dobré atmosféře. Snad se nám podaří udržet si ji i přes Vánoce.

Dita Černínová

 

 

Náhledy fotografií ze složky Gaudium 2017