Jdi na obsah Jdi na menu
 


Komiksová soutěž 2017

Na celostátní soutěži komiksů "Promluv k světu bublinou" získaly naše žačky pod vedením pana učitele Lukíše Moravce krásné 2. místo.

article preview
V sobotu 2/12/2017 jsem se spolu se dvěmi našimi studentkami zúčastnil předávání cen soutěže komiksů "Promluv k světu bublinou".
Soutěž byla pořádaná neziskovou organizací ADRA a českou pobočkou OSN v Železné ulici v samém centru staré Prahy. Soutěž byla tematicky rozdělená podle cílů udržitelného rozvoje, které jsou prezentovány jako program OSN na následujících 15 let (2015–2030).V letošním roce se soutěže zúčastnilo neuvěřitelných 206 soutěžích. Naše studentky Barbora Dofková a Anna Pezlarová získaly úžasné 2. místo v kategorii "život na souši". V komiksu "Cena oleje" zpracovaly téma vypalování deštných pralesů a systematické vyvražďování populace orangutanů v Asii. S cílem získat půdu pro pěstování palem z jejichž plodů se následně lisuje palmový olej ,který má široké využití především v potravinářském průmyslu. Samotné předávání cen proběhlo v úžasné atmosféře informačního centra OSN za přispění soutěžících z celé ČR. Součástí akce byl i komiksový workshop vedený jedním z předních českých ilustrátorů Tomášem Kučerovským.
Na závěr příjemně stráveného dne jsme přešli do nedaleké dobročinné kavárny "Cesta domů" kde se za hudebního doprovodu kytaristy Xaviera Basterry  konala vernisáž všech vítězných komiksů.
 
MgA. Lukáš Moravec
 

Náhledy fotografií ze složky Komiksová soutěž 2017